اصول و فلسفه بهداشت (قسمت اول)

اصول و فلسفه بهداشت (قسمت اول)

اصول-و-فلسفه-بهداشت-(قسمت-اول)اصول و فلسفه بهداشت (قسمت
اول) جزوات آمادگی آزمون دکتری
سراسری رشته آموزش بهداشت – مطالبق با آخرین تغییرات آزمون دکتری 95 به همراه تست
ها و پاسخ تشریحیفصل اول:بهداشت حرفهاي Occupational Healthبهداشت حرفهاي علمی است که با شناسایی،
ارزشیابی و کنترل عوامل زیانآور محیطکار و انجام مراقبتهاي بهداشتی ودرمانی حافظ سلامت کارکنان و شاغلین میباشد.هدف بهداشت حرفهاي عبارت از نگهداري و بهبود
سلامت جسمی و روانی کارگران همه مشاغل و افراد وابسته به آنان ورسانیدن آن به حداکثر ممکن میباشد، که براي
رسیدن به آن اقدامات زیر انجام میپذیرد:1- آموزش دستورات بهداشتی و ایمنی به کارگران
در ارتباط با شغل آنان.2- سالمسازي محیط کار با شناخت و بررسی کنترل
عوامل زیانآور مربوط به آن.3- بهسازي تأسیسات بهداشتی، رفاهی کارگاهها.4- انجام مراقبت هاي بهداشتی، درمانی از طریق
معاینات قبل از استخدام و معاینـات دورهاي بـه منظـور تعیـین وضـعسلامت و توانایی شاغلین و تشخیص به موقع
بیماریهاي مسري و همچنین بیماریهاي ناشی از کار.5- پیشگیري از بروز حوادث ناشی از کار و ارائه
کمکهاي اولیه در صورت بروز حادثه.توجه به مسائل و مشکلات روانی و عاطفی شاغلین
در محیط کار و خانواده آنان.بهداشت حرفهاي علمی است که درباره مسائل
بهداشتی و ایمنی محیطکـار بحـث و گفتگـو مـیکنـد. بـه عنـوان مثـالغواصانی که مسائل بهداشتی را رعایت نمیکنند به
بیماري
Bend که به زانو آسیب میرساند دچار میشوند.در واقع همه مشاغل داراي مخاطراتی هستند که
بهداشت حرفهاي به این مخاطرات میپردازد.بهداشت حرفهاي 3 هدف را دنبال میکند:- افزایش سطح سلامتی از دیدگاههاي سلامتی،
جسمی، روانی، اجتماعی و رفاهی در تمام مشاغل.- پیشگیري از عوامل سوئی که در خصلت کار وجود
داشته و سلامتی افراد را تهدید میکند.- به کار گماشتن افراد در شغلهایی که توانایی
انجام آن را داشته باشند.(از نظر جسمی و روانی)علم ارگونومی (مهندسی انسانی) به تطبیق افراد
با مشاغل یا بالعکس میپردازد.رامازینی یکی از اشخاص و دانشمندان مطرح علم
بهداشت حرفهاي است که به پدر علم طب معروف است. او به پزشـکانتوصیه میکرد که از بیمارانتان شغلشان را
بپرسید. یکی از خصوصیات بیماریهاي شغلی غیرقابل
برگشتپذیري و درمان اسـت و در عـین حـال همـه آنهـا قابـل پیشـگیريهستند.این بیماریها مزمن هستند و در طول سالهاي کار
تدریجاً به وجود میآیند.(بوعلی سینا ذکر میکند ‹‹ بعضی از مشاغل از
بعضی بیماریها رنج میبرند ››)هر شغلی داراي سه پدیده زیر میباشد:1- افراد 2- محیط 3- تجهیزات مجموعه تست:1- پتومائین سمی است که……………1) از طبخ ناقص ماهی حاصل می شود.2) به طور طبیعی در برخی از دانه هاي تلخ وجود
دارد.3) در اثر فعالیت باکتریها در روي مواد غذایی
پروتئینی ایجاد می شود.4) در اثر فعالیت قارچها در آب میوه جات حاصل
می شود.2-در مسمومیتهاي میکروبی غذایی علایم کدام
مسمومیت معمولاً زودتر ظاهر می گردد؟1) استافیلوکوك طلائی 2) استرپتوکوك فکالیس3) سالمونلاها 4) کلستریدیوم بوتولینوم3- کدامیک از موادغذایی زیر ممکن است به عنوان
عامل انتقال بیماري دیفتري نقش داشته باشد؟1) پنیر فاسد 2) روغن کره 3) شیر 4) ماست4-مناسب ترین درجۀ PH براي رشد باکتریهاي عامل فساد در مواد غذائی کدام است؟10تا9 (4 7/5 تا 6/5 (3 5تا4 (2 4تا3 (15- عامل ایجاد تب Q از طریق مصرف شیر خام چیست؟1) استافیلوکوك 2) استرپتوکوك 3) توکسوپلاسما
4) کوکسیلابورنتی6- میزان نمک در آب مخصوص نگهداري طولانی مدت
پنیر چند درصد باید باشد؟13 (4 6 (3 5 (2 1 (17-کدام فلبتوم ناقل اصلی لیشمانیوز جلدي نوع
شهري در ایران است؟1) الکساندري 2) پاپاتاسی 3) سرژانتی 4)
کوکازیکوس8-اسکوتلوم (Scutellum) در پشه هاي کولیسینه به کدام شکل مشاهده می شود؟1) دولبه 2) سه لبه 3) بیضی 4) مدور پاسخنامه:1- گزینه 3 صحیح است. پتومائین سمی است که در
اثر فعالیت باکتریها روي مواد غذایی پروتئینی مثل گوشت فاسدتولید میشود.2-گزینه 1 صحیح است.مسمومیت هاي غذایی ناشی از
استافیلوکوك طلائی بسیار زودتر از بقیه ظـاهر مـی شـود چـوندوره اسـتافیلوکوك طلایــی بسـیار کوتـاه
مــیباشـد و بــین 0/5 -7 ســاعت طــول مــی کشـد ولـی ایـن دوره بــراياسترپتوکوکفکالیس 2-36 ساعت و براي سالمونلا
12-36 ساعت و براي کلستریدیوم بوتولینم 12-36 ساعت است.3-گزینه 3 صحیح است. این بیماري از طریق
ضایعات پوستی آلوده از طریق تماس مستقیم انتقال پیـدا مـی کنـد ولـیراههاي معمول انتقال دیفتري قطره هاي ریزآلوده
می باشد که بین گزینهها انتقال از راه شیر صورت می گیرد.4-گزینه 3 صحیح است.میکروارگانیسم هاي مولد
بیماري و فساد براي فعالیتشان به PH برابر 7 یا خنثی
نیاز دارند.5-گزینه 4 صحیح است. تب کیو(
Q.Fever) یک بیماري ریکتزیایی است که عامل آن کوکسیلابورنتی
می باشـد کـهانتقال آن از طریق تخم در بین کنهها و نیز گزش
کنههاي آرگازیده صورت میگیرد.6-گزینه 4 صحیح است.آب نمک 13 درصد یعنی 130
گرم نمک در 1 لیتر آب یـا تقریبـاً 2/5 کیلـوگرم نمـک در یـکحلب آب که پس از تهیه پنیر و قراردادن آن در
آب نمک اشباع، این پنیر را در آب نمک 13 درصد قرار میدهند.7-گزینه 3 صحیح است.لشمانیوز جلدي به دو صورت
خشک (شهري) و مرطوب (روستایی) وجود دارد که در نوع خشکیا شهري ناقل بیماري فلبوتوموس سژرافتی می
باشد که مخزن این ناقل انسان و سگ می باشد.8-گزینه 2 صحیح است.در عقب«سکو تلوم
سینه»اسکوتلوم کوچکی قرار دارد که لبه خلفی آن در کولیسینهها و شاگازیاسه لبه ولی در آنوفلینهها به جز شاگازیا گرد و
مدور می باشد. 

دانلود فایل

دانلود فایل اصول و فلسفه بهداشت (قسمت اول)

دانلود جزوه اصول و فلسفه بهداشت (قسمت اول),جزوه اصول و فلسفه بهداشت (قسمت اول),دانلود اصول و فلسفه بهداشت (قسمت اول),دانلود جزوه کنکور,فروشگاه اینترنتی,کسب درآمد اینترنتی