خاک و ما

خاک و ما

خاک-و-مادانلود تحقیق خاک و مانوع فایل : Word تعداد صفحات : 76فهرست محتوابخش اولخاک را دریابیمآغازه (1)شناخت خاک شناخت خاک عوامل گوناگون محیطی و تأثیر آنها در تحول و تشکیل خاک الف:عناصر آب وهوایی 1- رطوبت: 2- دما 3- باد ب: موجودات زنده 1- گیاهان هوموس چیست؟ هوموس های اسیدی یا نارس( خام) ، قهوه ای، و خاکستری هوموس های اسیدی: هوموس های قهوه ای: هوموس های خاکستری: 2- جانوران موجودات ذره بینی و حیوانات کوچک خاکزی 1- فلورا = باکتری ها و قارچها 2- فونا- کرم، هزارپا، موش، خرگوش و …. ج: نوع سنگها د: آبهای زیرزمینی ه: ناهمواریها و: انسان ز: زمان ( 2)تغییرات منفی خاک 1- کم شدن ذخیره بازی و موادغذایی درخاک الف: بارندگی و آبیاری زیاد عمودی: افقی: راههای جلوگیری از کم شدن ذخیرة بازی و موادغذایی 2- سفت وسخت شدن زمین مزروعی 3- کاهش یا نابودی هوموس خاک تأثیرات مختلف هوموس عوامل کاهندة هوموس راههای حفظ و افزایش هوموس خاک 1- راههای جلوگیری از کاهش هوموس: الف: خودداری از شخم های متعدد و بیش از اندازه ب: خودداری از آتش زدن بقایای گیاهی ج: خودداری از کشت گیاهان وجینی به صورت متمادی در یک زمین د: خودداری از مصرف بقایای گیاهی بعنوان ماده سوختنیه: خودداری از چرانیدن احشام در زمین پس از جمع آوری محصول 2-راههای افزایش مستقیم و غیرمستقیم هوموس – تقویت خاک توسط «کودسبز» – شخم زدن زمین کلش گندم و جو -ریختن کلش و ساقه های گندم و جو و برنج روی سطح زمین 4- روئیدن علفهای هرز راههای ورود علفهای هرز به زمین – علل افزایش بیش از حد علف های هرز در زمین مزروعی عدم رعایت تناوب در کشت شخم نامناسب با ابزارقدیمی – ناکافی بودن آب آبیاری 5- آلودگی خاک چه خاکی آلوده است؟ آلوده کننده های خاک کدامند؟ الف- صنعتی : ب: زباله ها و فاضلاب ها ج: آلاینده های کشاورزی: کودهای شیمیایی: سموم: راههای پیشگیری از آلودگی های کشاورزی (3)شور و قلیایی شدن خاک ها چه خاکی شور یا قلیایی است؟ عوامل شوری یا قلیایی بودن خاک مقایسه خاک شور باخاک قلیایی نمک های زیان آور و بی ضرر خاک چگونگی شور و قلیایی شدن خاک ها: – شور و قلیایی شدن طبیعی: – در مناطق خشک: شور و قلیایی شدن مصنوعی – در مناطق مرطوب: آبها چگونه شور می شوند؟ طبقه بندی آبهای شور (1) کمی شور: (2) متوسط شور: (3) زیادشور: (4) بسیار زیاد شور : تأثیرات نامطلوب شوری خاک الف تأثیر شوری برکمیت و کیفیت محصول ب: تأثیر شوری درنامساعدشدن شرایط زیست و پیشروی کویر بخش دوم«عمران کویر»شورِ شیرینآغازه(1) اصلاح خاک اقدامات لازم جهت اصلاح خاک 1- احداث شبکه های زهکشی انواع زهکش ها -زهکشی جویی – زهکشی چاهی 2 – جمع کردن قشر نمکی 3- شخم زدن وکرت بندی زمین 4- آماده سازی داخل کرتها 5- استفاده از موادمعدنی اصلاح کننده 6- شستشوی خاک با آبیاری زیاد با آب شیرین زمان مناسب برای شستشو 7- دادن کودهای آلی و معدنی به زمین مصرف کودهای آلی 8- انتخاب و کاشت گیاهان آبادکننده – یونجه : – جوزمستانی: – جو: – پنبه: – برنج کاری: 9- انتخاب روش صحیح کشت و آبیاری 1-روش کرتی کشت و آبیاری 3- روش کشت و آبیاری نشتی مقایسه روش کرتی و نشتی: معایب روش کرتی: راهکار مناسب جهت بکارگیری روش کرتی و نشتی – روش کشت و آبیاری پشته ای 10- آبیاری به اندازه و به موقع (2)تداوم اصلاح1- جلوگیری از شورشدن مجدد خاک های اصلاح شده 2- جلوگیری از پیش روی کویر خاک های شور ایران و چگونگی شورشدن آنها علل شوری خاک در ایران طبیعی: عوامل مصنوعی( انسانی) منابع :منابع نوشتاری : 

دانلود فایل

دانلود فایل خاک و ما

خاک, و, ما