مطالعه تأثیر مصرف شیر حاوی لاكتوباسیلوس اسیدوفیلوس برالگوی لیپیدی سرم و میزان افزایش وزنی رت‌های تغذ

مطالعه تأثیر مصرف شیر حاوی لاكتوباسیلوس اسیدوفیلوس برالگوی لیپیدی سرم و میزان افزایش وزنی رت‌های تغذ

مطالعه-تأثیر-مصرف-شیر-حاوی-لاكتوباسیلوس-اسیدوفیلوس-برالگوی-لیپیدی-سرم-و-میزان-افزایش-وزنی-رت‌های-تغذ

800×600

Normal
0

false
false
false

EN-US
X-NONE
AR-SA

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:’Table Normal’;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:”;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin:0in;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:’Times New Roman’,’serif’;}چكيده     علی‌رغم پیشرفت‌های
قابل
توجّهی
که
در
کاهش
میزان
مرگ و میر ناشی
از
بیماری‌های
قلبی
عروقی
رخ
داده
است،
هنوز هم این بیماری‌ها
نخستین
علت
مرگ و میر
در
بسیاری ازکشورها محسوب
می‌شوند و هیپرلیپیدمی یكی از عوامل بسیار
مهم در بروز این بیماری‌ها می‌باشد. پروبیوتیك‌ها مكمل‌های غذایی حاوی میكروب‌های زنده هستند كه از طریق
ایجاد تعادل در فلور میكروبی دستگاه گوارش اثرات مفیدی در بدن میزبان ایجاد می‌نمایند.
لاكتوباسیلوس اسیدوفیلوس یكی از باکتری‌های مفید بوده و در تولید فرآورده‌های
پروبیوتیک مورد استفاده قرار می‌گیرد. هدف از اجرای این مطالعه تعیین تأثیر مصرف
شیر حاوی لاكتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر الگوی لیپیدی رت‌های تغذیه شده با
جیره‌ غذایی پرچرب می‌باشد. مطالعه حاضر از نوع تجربی می‌باشد كه در آن ابتدا 30
سر رت نر نژاد ویستار سفید و با وزن 15 ± 200 گرم به‌طور تصادفی به دو گروه 15 عددی
تیمار و كنترل تقسیم و در عرض یك هفته به غذای پرچرب (74/11%) و آب حاوی 25% شیر
عادت داده شدند. رت‌های هر دو گروه به‌مدت 60 روز غذای پرچرب و آب حاوى 25%  شیردریافت نمودند، با این تفاوت كه به آب گروه
تیمار، لاكتوباسیلوس اسیدوفیلوس با دوز روزانه CFU  109 به‌ازاي
هر رت اضافه می‌شد. بر اساس آزمون t مستقل در سطح
05/0=α میانگین
کلسترول تام و LDL-C سرمی رت‌های گروه تیمار به‌طور معنی‌دار کمتر از گروه کنترل وHDL-C گروه تیمار به‌طور
معنی‌دار بیشتر از گروه کنترل  برآورد گردید
(05/0p<). ولی تفاوت
میانگین تری‌گلیسرید وVLDL-C سرمی در دو گروه فوق الذکر معنی‌دار نبود. از
طرف دیگر میزان رشد وزن رت‌ها در گروه تیمار به‌طور معنی‌دار بیشتر از گروه کنترل
برآورد شد (01/0p<). در مجموع می‌توان گفت مصرف روزانه و طولانی
مدت  شیر حاوی لاكتوباسیلوس اسیدوفیلوس
از طریق کاهش کلسترول تام و LDL-C و افزایش HDL-C، الگوی لیپیدی
سرم را بهبود بخشیده و سرعت رشد بدن را افزایش می‌دهد.

دانلود فایل

دانلود فایل مطالعه تأثیر مصرف شیر حاوی لاكتوباسیلوس اسیدوفیلوس برالگوی لیپیدی سرم و میزان افزایش وزنی رت‌های تغذ

مطالعه, تأثیر, مصرف, شیر, حاوی, لاكتوباسیلوس, اسیدوفیلوس, برالگوی, لیپیدی, سرم, و, میزان, افزایش, وزنی, رت‌های, تغذ