پایان نامه ارشد اقتصاد کشاورزی – تجزیه و تحلیل اقتصادی میزان مصرف انرژی در تولید محصولات

پایان نامه ارشد اقتصاد کشاورزی – تجزیه و تحلیل اقتصادی میزان مصرف انرژی در تولید محصولات

پایان-نامه-ارشد-اقتصاد-کشاورزی--تجزیه-و-تحلیل-اقتصادی-میزان-مصرف-انرژی-در-تولید-محصولاتچکیدهیکی از پیامدهای توسعه، افزایش مصرف انرژی در بخش کشاورزی منجر به ناپایداری کشاورزی گردیده است. یکی از روش های بسیار مفید در تحلیل و ارزیابی پایداری کشاورزی، استفاده از انرژی به عنوان ابزار محاسبه می باشد. در این پژوهش که در سال 94-93 در منطقه سیستان انجام گرفته است، میزان کارایی و بهره وری انرژی برای دو محصول گندم و هندوانه برآورد شده است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که در محصول گندم بیشترین سهم مصرف انرژی، مربوط به کود شیمیایی  و در محصول هندوانه آب با متوسط مصرف انرژی 6120 مگا ژول در هکتار؛ بیشترین سهم (59.52%)؛ را به خود اختصاص داده اند. همچنین نتایج نشان داد که بیشترین کارایی (نسبت) انرژی، مربوط به گندم و در مزارع بزرگ (سطوح بالاتر از 3هکتار) با متوسط 2/3 و کمترین میزان کارایی انرژی، مربوط به هندوانه و در مزارع متوسط (سطوح بین 1تا 3 هکتار) با متوسط 71/0 بوده است. نتایج حاصل از بهینه سازی مصرف انرژی با استفاده از مدل برنامه ریزی خطی نشان داد که زارعین می توانند با همان میزان نهاده ولی با مدیریت بهتر و کاراتر و استفاده بهینه از منابع تولید، به طور متوسط میزان عملکرد محصولات خود را افزایش دهند جهت بهبود شاخص های انرژی در تولید گندم و هندوانه در منطقه سیستان پیشنهاد می شود با برگزاری کلاس های آموزشی و اطلاع رسانی موثر برای کشاورزان، روش های صحیح در مصرف نهاده ها و استفاده از ماشین ها آموزش داده شود.

دانلود فایل

دانلود فایل پایان نامه ارشد اقتصاد کشاورزی – تجزیه و تحلیل اقتصادی میزان مصرف انرژی در تولید محصولات

برنامه ریزی خطی,بهینه سازی میزان مصرف انرژی,محاسبه نسبت یا کارآیی,بهره وری انرژی,تجزیه و تحلیل اقتصادی,مصرف انرژی,تولید هندوانه,انرژی خالص به دست آمده,کارایی انرژی