پایان نامه ارشد اقتصاد کشاورزی – تجزیه و تحلیل اقتصادی میزان مصرف انرژی در تولید محصولات
چکیدهیکی از پیامدهای توسعه، افزایش مصرف انرژی در بخش کشاورزی منجر به ناپایداری کشاورزی گردیده است. یکی از روش های بسیار مفید در تحلیل و ارزیابی پایداری کشاورزی، استفاده از انرژی به عنوان ابزار محاسبه می باشد. در این پژوهش که در سال 94-93 در منطقه سیستان انجام گرفته است، میزان کارایی و بهره وری انرژی برای دو محصول گندم و هندوانه برآورد شده است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که در محصول گندم بیشترین سهم مصرف انرژی، مربوط به کود شیمیایی و در محصول هندوانه آب با متوسط مصرف انرژی 6120 مگا ژول در هکتار؛ بیشترین سهم (59.52%)؛ را به خود اختصاص داده اند. همچنین نتایج نشان داد که بیشترین کارایی (نسبت) انرژی، مربوط به گندم و در مزارع بزرگ (سطوح بالاتر از 3هکتار) با متوسط 2/3 و کمترین میزان کارایی انرژی، مربوط به هندوانه و در مزارع متوسط (سطوح بین 1تا 3 هکتار) با متوسط 71/0 بوده است. نتایج حاصل از بهینه سازی مصرف انرژی با استفاده از مدل برنامه ریزی خطی نشان داد که زارعین می توانند با همان میزان نهاده ولی با مدیریت بهتر و کاراتر و استفاده بهینه از منابع تولید، به طور متوسط میزان عملکرد محصولات خود را افزایش دهند جهت بهبود شاخص های انرژی در تولید گندم و هندوانه در منطقه سیستان پیشنهاد می شود با برگزاری کلاس های آموزشی و اطلاع رسانی موثر برای کشاورزان، روش های صحیح در مصرف نهاده ها و استفاده از ماشین ها آموزش داده شود.
دانلود فایل پایان نامه ارشد اقتصاد کشاورزی – تجزیه و تحلیل اقتصادی میزان مصرف انرژی در تولید محصولات
برنامه ریزی خطی,بهینه سازی میزان مصرف انرژی,محاسبه نسبت یا کارآیی,بهره وری انرژی,تجزیه و تحلیل اقتصادی,مصرف انرژی,تولید هندوانه,انرژی خالص به دست آمده,کارایی انرژی